Me Time, with bubbles.

In de drukte van het moderne leven kan het vinden van momenten van rust een luxe zijn. Maar te midden van de chaos heb ik mijn persoonlijke oase ontdekt: mijn geliefde badkuip. Met zijn rustgevende bubbels en warme omhelzing nodigt het mij uit om de zorgen van de dag achter me te laten en mezelf onder te dompelen in pure ontspanning.

Als ik de badkamer binnenstap, vult de geur van lavendel de lucht, waardoor mijn zintuigen onmiddellijk worden gekalmeerd. Ik giet voorzichtig een royale hoeveelheid bubbelbad in het bad en kijk hoe het water verandert in een schuimige zee van bubbels. Elke bubbel lijkt een klein stukje stress weg te nemen en alleen maar rust achter te laten.

Terwijl ik in de warme omhelzing van het water glijd, voel ik de spanning wegsmelten uit mijn lichaam en vervangen worden door een gevoel van gewichtloosheid. De zorgen van de wereld verdwijnen naar de achtergrond terwijl ik me overgeef aan het zachte ritme van het water dat tegen mijn huid klotst.

Met gesloten ogen liet ik mijn gedachten vrij ronddwalen en omarmde de eenzaamheid van deze heilige ruimte. Gedachten drijven als wolken in de lucht en komen en gaan zonder moeite. Het is een moment van pure mindfulness, waarbij het enige dat bestaat het hier en nu is.

Terwijl ik dieper wegzak in ontspanning, begin ik mijn huid te strelen en voel ik de zachtheid onder mijn vingertoppen. Het is een eenvoudig gebaar, maar het dient als een herinnering om mezelf vriendelijk en zorgzaam te behandelen. Op dit moment ben ik mijn eigen toevluchtsoord en voed ik zowel lichaam als ziel.

De tijd wordt vloeibaar in het bad, waarbij hij bij elke ademhaling uitrekt en samentrekt. Ik weet niet meer hoe lang ik heb geweekt, maar dat doet er nauwelijks toe. In deze tijdloze ruimte is er geen haast, geen deadline – alleen het huidige moment, dat zich in al zijn eenvoud ontvouwt.

Uiteindelijk kom ik met tegenzin uit het water en voel me vernieuwd en verjongd. De wereld buiten mag dan onveranderd blijven, maar binnen de grenzen van mijn badkuip heb ik troost en rust gevonden. Tot de volgende keer draag ik de herinnering aan deze rustige ontsnapping met me mee, een herinnering aan de kracht van zelfzorg in een hectische wereld.
Kusjes, Heidi XX

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *