Mijn eerste naturistische ervaringen.

(Door Totheroots, 24 september 2013 )

Als jonge man van 18 jaar moest ik zoals de meeste van mijn leeftijdgenoten mijn legerdienst vervullen. Na de opleiding werd ik gestationeerd in Duitsland en wel in het gezellige stadje Werl. Daar ben ik na een aantal maanden beroepsmilitair geworden. Omdat mijn vriendin nog studeerde in België logeerde ik op een kamer in de kazerne. Om maar niet elke avond op mijn kamer of in de bar te moeten hangen ging ik samen met mijn kamergenoot ’s avonds naar een Duits fitnesscenter. Daar was ook een sauna aanwezig die wijzelf niet echt gebruikten.

Toen we na de 2e dag fitnessen terug naar de kleedruimtes gingen en dus langs de douches en sauna passeerden, verlieten juist 2 Duitse meisjes de sauna en zetten de douches aan, NAAKT ! Ook wij kleedden ons uit om te douchen en zo stonden we dus met ons 4ren naakt te douchen. Dit ging in een zo relaxte sfeer dat ik toch wel verbaasd was. Daar stonden dus 2 viriele jonge militairen en 2 leuk uitziende Duitse meisjes NAAKT onder een gemeenschappelijke douche gezellig te babbelen in een super relaxte sfeer. Tot op dat moment had ik samen naakt zijn altijd gelinkt aan sexueele opwinding, maar dat was hier helemaal niet het geval. In de daaropvolgende weken zijn we ook vaker in de sauna gegaan en werd het samen naakt zijn een vanzelfsprekendheid.

Tijdens de zomermaanden trok ik vaker naar de Mönhnesee. Dit is een groot stuwmeer alwaar er enkele stranden zijn aangelegd. Een van die stranden was een officieel FKK-strand. Dit naaktstrand lag het dichts bij de parking en ik kon het natuurlijk niet laten om eens gaan te kijken en langs te wandelen. Er was daar een gezellige sfeer en ik zocht me dan ook een ligplek uit om mijn short uit te trekken en streeploos bruin te worden. Dit beviel me zo goed dat ik eigenlijk niet meer met zwembroek wou zwemmen en zonnen. Ja ik was officieel bekeerd tot het nudisme.

Een paar jaartjes later ben ik met mijn vriendin getrouwd en zijn we in Duitsland gaan wonen. Na een aarzelende start is ook zij gewoon geraakt aan het naakt zonnen en saunabezoeken. Tijdens de zomermaanden trokken we naar het FKKstrand aan de Möhnesee en tijdens de wintermaanden naar sauna en FKKzwemmen in het nabij gelegen subtropisch zwembad.

Wat me wel is opgevallen is dat Duitsers heel anders omgaan met het naaktzijn. In de gemeentelijke zwembaden kan je na het zwemmen gewoon naakt douchen in de grote gezamelijke douches. Ook in de sauna is iedereen vanzelfsprekend naakt. Over FKK wordt ook helemaal niet moeilijk gedaan.

Zo dat was een klein verslagje over mijn eerste naturistische ervaringen eind jaren 80 in Duitsland.

Grtjs Totheroots

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *